Kutya szőrápolás örömmel – Hidd el, lehetséges!

posted in: Dogbistro | 0

Közel 8 év küzdelem után végre rátaláltunk arra a kutyakefére, amit kutyámmal együtt mindketten imádunk

blog_x

Te is szenvedsz attól, hogy a kutyaszőr az úr a házban – főleg a vedlési időszakban, de akár egész évben is?

blog_x

Nálad is van otthon legalább két olyan kutyakefe, amit kutyád ki nem állhat

és

blog_x

emiatt már utálod a kutyád szőrét otthon ápolni?

 

Akkor ez a cikk most Neked szól!

Hidd el! Te is örömmel fogod használni az új kutyakeféd, amit kutyád is szeretni fog!

Ugye Te is tudod, hogy a kutyád szőre minden vedléskor hullani fog és már előre rettegve várod ezt az időszakot, mert szinte már látod, ahogy egyre több lesz a kutyaszőr a kertben, a lakásban, a ruhákon, a kocsiban….

Hogyan próbáljuk felvenni a harcot a rengeteg hulló kutyaszőrrel?

A legtöbb ember ilyenkor, ha kertes házban lakik, gondoskodik arról, hogy Kedvence még véletlenül se lépjen be a házba. Inkább kicsukja a kutyáját pár hétre az udvarra, szegény ebet gyakran még a teraszról is száműzi. Jól lesz ez így – gondolja a Gazdi. De rögtön jön a lelkiismeret furdalás, ahogy a kutya olyan ártatlan, cuki, „esdeklő” tekintettel néz be az ablakon, hogy mikor bújhat ismét a Gazdi lábához.

Néhány kutyatulajdonos esetleg ismét előveszi valamelyik kutyakefét – mert ugye legalább kettő biztosan van a polcon 🙂 – és reménykedik, hogy most jobb lesz a szőrkefélés, mint eddig bármikor. De nem! Sajnos megint őrült küzdelembe csap át az otthoni szőrápolás.

Legjobb esetben a Gazdi elviszi a kutyát egy kutyakozmetikushoz, aki ugyan minden tudását, praktikát latba vetve próbálja megszerettetni a kutyával a szőrkefélést, de ez szinte lehetetlen vállalkozás akkor, ha csak évente 2-3 alkalommal visznek hozzá egy kutyát szőrápolásra.

Bevallom, én minden verziót kipróbáltam, de hosszú távon egyik sem hozott átütő sikert.

Az a legnagyobb probléma ezekkel a „praktikákkal”, hogy a kutya szőre a következő vedléskor is hullani fog….és minden kezdődik elölről, mert Te még mindig nem találtál rá egy olyan kutyakefére, amivel, kutyáddal is megszerettethető a szőrápolás.

Az előzőekben felvázolt „eredmények” inkább Neked, a Gazdinak segítenek gyorsan és átmenetileg tisztává, viszonylag szőrmentessé varázsolni az otthont, de a probléma újra és újra vissza fog térni. Mert akinek vedlő szőrű kutyája van, ott minden évben kétszer – vagy akár egész évben folyamatosan – is jelentkezik a szőrhullás és a szőrkefélés problémája.

Tudod hova vezet, ha kutyáddal együtt utáljátok az otthoni szőrápolást?

Oda, hogy a kutyádról lehulló sok szőr miatt naponta fogsz porszívózni, ha szeretnéd otthonodat tisztán tartani. „Oh, ne már! Minden csupa szőr lesz” – ez számtalanszor hangzik majd el a szádból, emiatt egyre kevésbé engeded meg négylábú barátodnak, hogy odakucorodjon melléd a kanapéra. Pedig kutyád semmire sem vágyik jobban, mint arra, hogy a közeledben legyen és ez Neked is hiányzik majd.

Tudod, hogy milyen következményei lehetnek a rendszeres szőrápolás hiányának?

Egyrészt kutyád anyagcseréje lassul, szőre pedig fénytelen és sprőd lesz. Nem simulnak szépen a szőrszálak bele a bundába, hanem össze-vissza kiállnak majd belőle kócos, bozontos hatást keltve. Mivel az elhalt, kilazult szőr nem tud elég gyorsan kihullani a bundából, még a vedlési időszak is elhúzódik 🙁

Másrészt az is előfordulhat, hogy az őszi séták alkalmával összeszedett élősködőket nem veszed időben észre Kedvenced szőrzetében, amelyek komoly betegségek okozói is lehetnek.

Hogyan lehet élménnyé varázsolni a szőrkefélési küzdelmet?

Kutyakefék, kutyafésűk, kutyaszőrápolók

Kutyakefék, kutyafésűk, kutyaszőrápolók

Tudod, hogy a legtöbb Gazdi és kutya miért retteg az otthoni szőrápolásnak még csak a gondolatától is? Miért válik küzdelemmé a szőrkefélés?

Mivel ma a piacon lévő kutyakefék jelentős része a szőrt a töveknél ragadják meg, így bőrhúzást, fájdalmat okoznak Kedvencednek.

Ezt én sem tudtam nagyon sokáig. Bárcsak tudtam volna, akkor nem vásároltam volna össze-vissza ennyi szőrápolót!

Számomra és a jó sok aljszőrzettel rendelkező labrador retriever kutyám számára is igazi küzdelem volt az otthoni szőrápolás közel 8 évig! Jó hosszú idő ez, főleg kutyaévekben számolva.

Érdekel, hogy mi a titok?

Hogyan változott meg a véleményem és legfőképp a kutyámé az otthoni szőrápolásról?

Íme, a mi történetünk:

2016 májusában Szegeden ünnepeltük a férjem szülinapját és mint gondos Gazdik, vittük magunkkal haza a cicánkat és kutyánkat is. Pár napot töltöttünk csak Szegeden. Bőven akadtak örömteli pillanataink, de mint kutyatartók aggódással teli izgalmas perceket is átéltünk Bizsu kutyánk furcsa levegő után kapkodó rohamai miatt. Ennek is „köszönhetően” jutottunk el a szegedi KreaDog Kutyakozmetikába, ahol végre életemben először saját szememmel láttam, milyen is az, amikor kutyádat szakavatott kezek egy egyszerű kialakítású kutyakefével percek alatt kifésülik. Ámulatba ejtett, csak néztem és alig hittem a szememnek. Mennyi rengeteg szőr jött ki az én majdnem 8 éves labradoromból….és közben elképzelni sem tudod mi volt a legjobb az egészben.

A kutyám végre élvezte a szőrkefélést! Nem volt semmi küzdelem!

Csak álltam és csodálkoztam 🙂 Azt hittem ilyen nincs, DE mégis van!

A hab a tortán pedig az volt, amikor Bartsch Éva arra bátorított, próbáljam ki én is ezt a kutyakefét. Higgyem el, hogy ő bebizonyítja nekem, ha a kutya szőrtípusának megfelelő kutyakefét használunk és megtaláljuk a megfelelő eszközt, akkor a Gazdi – és természetesen kutyája – számára is élvezetes az otthoni szőrápolás.

Kétkedve ugyan, de tettem egy próbát. Milyen jól tettem! Mert mi így jutottunk el oda, hogy Bizsu kutyám szőre ma már puha, sima és fénylő, amit nagyon sokan megdicsérnek.

Ami a legfontosabb: mindezt úgy, hogy 2 naponta örömmel végezzük az alig 15 perces otthoni szőrápolást – ebben már a kifésült szőr feltakarítása is benne van 🙂

Amikor Bizsu meglátja a kezemben az EquiGroomer szőrmester kutyakefét, boldogan csóválva jön és dobja le magát az előszobában a szőnyegre. Ennél több bizonyíték mi kell még?

Nekünk már sikerült élménnyé varázsolni az otthoni szőrápolást!

Most rajtad a sor!

Ha Te is szeretnél végre rátalálni arra a kutyakefére,

blogok

amit kutyád is imád

amit a profi kutyakozmetikusok is használnak

amivel kutyád szőre puha, sima és fénylő lesz

blogok

amit Te is imádni fogsz a gyors és könnyű használat miatt

 

Akkor ne keress tovább, nézd meg a videót és rendeld meg még ma kutyád kedvenc kutyakeféjét, az EquiGroomer szőrmestert az általad választott 8 trendi szín egyikében

A Kutyakefe – EquiGroomer szőrmester kutyáknak,
amit kutyád is imád

szerző: Tóth-Korom Kinga

Kattints ide és csatlakozz Te is a DOGBISTRO oldal kedvelőihez
Kattints ide és válaszd ki milyen színű EquiGroomer kutyakefével szeretnéd meglepni Kedvencedet
Kattints ide és iratkozz fel a DOGBISTRO hírlevélre
Comments are closed.