Végre! A vedlés már nem rémálom

posted in: Dogbistro | 0

vegre-a-vedles-mar-nem-remalom

Ahogy téli álmából a természet lassan felébred, elkezdődik a tavasz, a megújulás időszaka. Imádom ezt az évszakot, kisüt a nap, csiripelnek a madarak és nagyokat lehet kirándulni Bizsuval.

Van viszont egy dolog, amivel sokáig nem tudtam mit kezdeni: ez pedig nem más, mint a vedlés.

Gazdiként minden tavasszal ámulatba ejt, hogy milyen rengeteg szőrt hullajtanak el a kutyák a tavaszi szőrváltáskor, vedléskor. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de a mindenfelé hömpölygő szőr engem sokszor az őrületbe kerget. Így nálunk a tavasz ugyan felébred álmából, mi viszont gyorsan a vedlési rémálomba zuhanunk.

Bizsu az első kutyám. A férjemnek volt már több is, mégsem foglalkoztatott minket a kutya szőrápolásának kérdése. Gondoltuk, kinti kutya, így nem lesz ezzel gond. Az első vedléskor rájöttünk, hogy igen nagyot tévedtünk…

Te és a kutyád mire vágytok vedléskor?

Nektek is a küzdelem nélküli szőrkefélés az álmotok?

A mi labrador retriever kutyánk sem igazán rajong(ott) a szőrápolásért. Mi tagadás, én sem. Mindketten nyűgnek éreztük. A több mint 8 év alatt számtalan kutyakefe, kutyafésű, tüskés kefe és gumis szőrkesztyű, no meg a Furminátor segítségével is próbáltuk felvenni a harcot a sok szőr ellen vedléskor, de őszintén megvallva, egyik sem hozta meg számunkra azt az eredményt, amire vágytunk: a küzdelem nélküli szőrkefélést.

Nekem a kihívást az jelentette, hogy a szőrkefélés előtt elég sok trükköt be kellett vetnünk a férjemmel együtt, hogy megfogjuk a kutyát.  Mert ha bármelyik eszközt meglátta a kezemben, gyorsan menekülőre fogta. Én lettem a mumus! A szőrkefélés nálunk így mindig két emberes feladat volt….és csupán csak hárman utáltuk ezt a herce-hurcát: a kutya, a férjem és én.

Tanácstalan voltam és nem tudtam mit tegyek. Miközben engem zavart a rengeteg szőr, a kutyám irtózott a szőrkeféléstől.

Egyre csak az a kép villant  fel lelki szemeim előtt, amikor önfeledten, vigyorral a pofiján szaladgál kikefélt bundájával, amiben nyilvánvalóan kényelmesebben érzi magát.

Csak az a sok küzdelem ne lett volna….,ami annyira megnehezítette a helyzetet.

Imádom a kutyám és ma is labradort választanék, de azért be kell vallanom valamit: a vedlési időszakban szinte kivétel nélkül eszembe jutott, hogy olyan kutyafajták is vannak, amelyek nem vedlenek. Maradt tehát a rengeteg szőr és az ellene való véget nem érő küzdelem a vedlési időszakban. Így én is úgy tettem, mint Te: ritkán ápoltam a kutyám szőrét, mert nehezen vettem rá magam.

Így teltek múltak a hónapok, az évek….és egyszer csak, mint a mesében: hol volt, hol nem volt, de biz’ igaz lett, megtörtént a nagy találkozás!

Rátaláltam arra a kutyakefére, amivel már nem küzdelem a szőrkefélés!

Végre! A vedlés már nem rémálom!

bizsu-blogHogyan lehet az, hogy ma már két naponta örömmel végezzük az alig 15 perces otthoni szőrápolást?

Úgy, hogy felfedeztük az EquiGroomer szőrmestert! Ez egy olyan, egy kézzel könnyen használható szőrkefe, amelybe nem ragad bele a szőr. Hatékonyan távolítja el az elhalt és kilazult szőrszálakat, valamint a koszt Bizsu bundájából úgy, hogy közben mindkettőnk számára élmény a szőrápolás, nemcsak vedléskor, hanem egész évben is.

Az eredmény önmagáért beszél: puha, sima fénylő szőr, amit nagyon sokan meg is dicsérnek.

Kattints ide és nézd meg Te is a kutyakefe videókat

Döbbenetes volt látni, amikor a szegedi KreaDog kutyakozmetika tulajdonosa Bartsch Éva először próbálta ki Bizsun ezt a kutyakefét. Egyszerűen öröm volt nézni, hogy milyen könnyen lehet használni, mennyire hatékony, de legfőképp azt, hogy a kutyám mennyire élvezi a szőrkefélésnek ezt a módját. Ámulatba ejtett, és akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat: Milyen nagyszerű lenne, ha Magyarországon is minél több kutya és Gazdi megtapasztalhatná, hogy az otthoni szőrápolás élmény is lehet. Ekkor a „vedlési rémálom” tovatűnt és álmodtam egy nagyot: a DOGBISTRO lesz az EquiGroomer kizárólagos magyarországi forgalmazója 🙂 Az álmom valóra vált!

szerző: Tóth-Korom Kinga

Kattints ide és csatlakozz Te is a DOGBISTRO oldal kedvelőihez
Kattints ide és fedezd fel azt a kutyakefét, amit minden kutya imád, sőt még a cicák is
Kattints ide és iratkozz fel a DOGBISTRO hírlevélre
Comments are closed.